divendres, 16 de novembre de 2012

Maleït karma, de David Safier


Maleït karma (Mieses Karma, 2010) de David Safier (Bremen, 1966) és un llibre que al principi, al menys a mi, em va costar d'entrar-hi. La història d'aquesta presentadora de televisió que mor aixafada per un lavabo que cau d'una estació espacial russa, em va semblar d'allò més surrealista i absurda. No obstant vaig donar-li una oportunitat i vaig passar de les primeres pàgines (en part perquè jo estava de viatge i no portava cap més llibre), i poc a poc la història, que no deixa de ser surrealista en cap moment, et va atrapant amb el seu punt de vista de la realitat i de la nostra vida quotidiana.

En definitiva és un llibre que passa bé, ràpid de llegir, per estones divertit i d'altres surrealistes fins l'extrem.

Text de la contraportada:

"La presentadora de televisió Kim Lange està en el millor moment de la seva carrera quan pateix un accident i mor aixafada pel lavabo d’una estació espacial russa. És aleshores que Kim s’assabenta que ha acumulat mal karma al llarg de tota la seva existència: ha enganyat el marit, ha menystingut la filla i ha amargat la vida a tots els que l’envoltaven. Aviat descobrirà quin és el seu càstig: és en un forat a terra, té dues antenes i sis potes... és una formiga! Kim no té ganes d’anar arrossegant molles de pastís després d’haver eludit els hidrats de carboni durant tota la seva vida. A més a més, no pot permetre que el seu marit es consoli amb una altra. Només li queda una sortida: acumular bon karma per ascendir en l’escala de la reencarnació i tornar a ser humana. Però el camí per deixar de ser un insecte i convertir-se en bíped és dur i ple d’entrebancs.
Aplaudida arreu del món, Maleït karma és una història divertidíssima i hilarant, que ha col·locat David Safier en el punt de mira de l’escena literària europea, una faula entranyable que, entre riallades, ens ajuda a reflexionar sobre les prioritats de la nostra vida."

3 comentaris:

  1. Em va avorrir solemnement i no vaig poder passar de la meitat...

    ResponElimina
  2. No està malament del tot, son llibres per fer-te pensar una mica, encara que de manera senzilla.

    ResponElimina

Digues la teva