dimecres, 4 de juny de 2014

La Hermandad de la Sábana Santa


La Hermandad de la Sábana Santa va ser el primer llibre que va publicar la Julia Navarro i el primer que he llegit d'ella i la veritat és que m'esperava alguna cosa més que un Codi Da Vinci a l'espanyola amb protagonistes italians. 

Personalment (i com sempre dic, és una opinió meva) em va avorrir molt i vaig estar a punt de deixar-lo en diverses ocasions. Vaig trobar que no estava ben escrit, que li faltava molt per ser un llibre rodó i que la intriga que presenta t'enganxi. 

Es nota que és una primera novel·la, però té algunes coses bones que fa que no es descarti i te l'acabis i que sospitis que aquesta escriptora té molt a dir i que, estic convençut tot i que encara no m'he posat amb cap més novel·la seva, en els seus següents llibres s'haurà superat molt. Sens dubte li donaré una futura nova oportunitat a la Julia Navarro.

Argument extret del web de Plaza & Janés:

Una intriga en torno a la Sábana Santa: un recorrido histórico desde la actualidad hasta la época de Jesucristo.
Un incendio en la catedral de Turín, donde se venera la Sábana Santa, y la muerte en él de un hombre al que habían cortado la lengua, son los detonantes de una trepidante investigación policial del Departamento del Arte, capitaneado por el detective Marco Valoni.Junto a la perspicaz y atractiva historiadora Sofia Galloni y una periodista ávida de preguntas, el grupo de Valoni deberá resolverun enigma que arranca de los templarios y llega hasta la actualidad. Una trama que tiene como nexo de unión a una élite de hombres de negocios, cultos, refinados y muy poderosos. Los investigadores no cejarán en su empeño de demostrar que los sucesos de la catedral están conectados con la Sábana Santa y con las vicisitudes que ha vivido a lo largo de la historia, desde Jesucristo al antiguo imperio bizantino, la nueva Turquía, la Francia de Felipe el Hermoso, España, Portugal y Escocia... Con la historia y la imaginación como elementos de partida, Julia Navarro ha construido una novela que deja al lector sin aliento,que abre las puertas a un fascinante viaje por el pasado, el presente y las insospechadas relaciones entre ambos. Una narración que sorprende en cada página, una deslumbrante novela de aventuras a la altura de las mejores del género.

2 comentaris:

  1. El vaig llegir fa una pila d'anys, tants, que no recordo res de l'argument. Em sembla recordar que em va semblar correcte, em va distreure, que és l'objectiu, i en aquella època llegia bàsicament llibres d'aquest tipus. Tampoc no tenia el criteri que tinc ara per diferenciar qualitat d'escriptura, abans no pensava en les coses que comentes tu, ara me n'adono més, no perquè n'hagi après d'alguna manera, senzillament llegint molt i molt divers vas veient que hi ha escriptors millors i pitjors, i virtuts i defectes. Sovint són sensacions subjectives, però també n'hi ha d'objectives.

    ResponElimina
  2. Fa molt de temps la vaig llegir,ja casi no recordo de que anava pero si que en va agradar.

    ResponElimina

Digues la teva