dilluns, 24 d’octubre de 2016

GERMÀ DE GEL. Alicia Kopf


Valoració personal:

Com a vegades passa, buscant a la biblioteca un altre llibre de títol similar, que ja estava en préstec, vaig anar a parar a aquest. Reconec que el vaig agafar per la portada i perquè l'autora, debutant, és una jove gironina.

Les primeres pàgines em van semblar una mena de tractat o assaig sobre els descobriments del Pol Nord a principi del segle XX i no sabia ben bé cap on em duria la història. Fins i tot vaig estar a punt de deixar-lo. Però llavors apareix la veu de la protagonista i del seu germà autista, el germà de gel, i em va sorprendre. Després ja no vaig poder parar i la lectura d'aquesta novel·la es va convertir en un petit plaer.

Sinopsi de l'editorial:

Aquest llibre és el diari de recerca d'una dona que s'obsessiona per la història polar. És la història del seu germà, un home congelat. És la història de l’origen de la congelació de les relacions familiars. És Werther, zombie, després d’haver-se enamorat i disparat diverses vegades. És la relació entre dos mons, el de fora i el de dins, i els desajustos constants entre l’un i l’altre. És el guanyador del premi Documenta 2015.

L'autora:

Alicia Kopf, nom artístic d’Imma Ávalos Marquès (Girona, 1982), és llicenciada en Belles Arts i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Va publicar el seu primer llibre de relats Maneres de (no) entrar a casa el 2011 gràcies a una Beca Girona Kreas. Va presentar l’exposició individual Seal Sounds Under The Floor el 2013 a la Galeria Joan Prats de Barcelona. Ha participat en diferents exposicions col·lectives com ara Pis(o) Pilot(o) al CCCB (2015), Nonument a la Capella dels Àngels del MACBA (2014),Fugues dins el cicle de Sala d’Art Jove FAQ a la Fundació Tàpies (2013), entre d’altres. Ha rebut reconeixements com el premi GAC-DKV a la millor exposició de l’any en galeria realitzada per un/a artista jove (2015), o el d’investigació artística de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya (2013). Actualment col·labora amb la UOC. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva