dilluns, 17 d’octubre de 2016

TEMPS DE LLUM, de Sílvia Tarragó

Temps de llum. Sílvia Tarragó. Editorial Columna. Data publicació 2016/05/04
Valoració personal:

Vaig acostar-me a aquest llibre, no per la història de 3 amigues des de la postguerra fins els anys 90, sinó per l'escenari on té lloc: l'antiga avinguda de la Llum de Barcelona. Situada sota la plaça Catalunya i el carrer Pelai, era un espai que jo ja havia esborrat de la meva memòria, però que coneixia de quan estudiava a l'escola del carrer Santa Anna. Només hi havia estat un cop perquè tenia molt mala fama, com a lloc de drogues, delinqüència i prostitució. Era un lloc prohibit, però que ens provocava una fascinació i curiositat adolescent. 

Per aquest motiu vaig comprar aquesta novel·la, volia conèixer què havien estat aquestes galeries, les primeres galeries comercials subterrànies d'Europa avui desaparegudes, i com havia esdevingut la seva decadència. En aquest sentit el llibre fa un retrat molt acurat del lloc i, al mateix temps, d'aquella Barcelona, de la societat, de les pors, els anhels i les esperances de la gent en uns temps grisos i foscos on ningú era innocent ni ningú culpable perquè es tractava de sobreviure. Tot això ho veiem amb els ulls de tres noies, la Júlia, la Rosita i la Coral, la seva amistat, rancúnies, venjances i amors, en un relat agradable de llegir i que aconsegueix endinsar-nos en aquella època i aquell ambient.

Sinopsi de l'editorial:

La Júlia, una jove minyona acabada d’arribar a la ciutat, quedarà fascinada per les llums del petit univers sota terra. Aquells passadissos seran confidents de les seves vivències, dels seus neguits, dels seus primers amors, dels seus secrets i de la vida dels comerciants. La filla dels amos de la pastisseria, l’aprenent de barber, l’acomodador del cinema, la perfumera, tots configuraran un món que va canviant, dècada a dècada, seguint l’emocionant batec de Barcelona. 

L'autora:

Sílvia Tarragó Castrillón, Sant Andreu de Palomar (Barcelona), va dirigir durant 14 anys la llibreria Proa Premià, de Premià de Mar (el Maresme). De la seva obra literària per a joves cal destacar la saga Top Fairies (Edebé) la novel·la La veu del roure (Premi de narrativa juvenil de la Vall d'Uixó 2008) i el llibre de relats Ciutats de l'impossible
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva