dilluns, 8 d’octubre de 2018

El Sindicat de l'Oblit


El Sindicat de l'Oblit, d'Albert Villaró. Publicat per Columna el febrer de 2018, 400 pàgines.

Valoració personal

És el retorn de mossèn Farràs, el capellà agent de la intel·ligència de la República Catalana, després de la missió de Els ambaixadors on vam veure com la República Catalana es refà de la invasió nazi i s'enfronta a les amenaces de la veïna Espanya. 

En aquesta ocasió Farràs haurà d'aparcar la seva jubilació per, juntament amb el Sindicat de l'Oblit, una colla de joves de diferents camps professionals, haurà d'esbrinar, 40 anys després, què va passar realment en l'atemptat del 18 de juliol de 1936 que va acabar amb la vida de Francisco Franco.

No tan reeixida com Els ambaixadors, aquesta novel·la és una bona ficció distòpica a mig camí de les històries d'espies i de la ciència ficció que es llegeix bé i que. sobretot, et fa pensar molt amb allò del "què hauria passat si..."

Puntuació ***

Sinopsis editorial

1975. A la Catalunya ucrònica d’Els ambaixadors, mossèn Farràs, l’agent més singular que mai ha tingut la intel·ligència de la República Catalana, ha d’enfrontar-se, sense voler-ho i en defensa de la pàtria amenaçada, a un dels seus fantasmes: l’operació Siscló, l’atemptat que va acabar amb la vida del general Francisco Franco el dia 18 de juliol de 1936. Les regles del joc han canviat, i allò que els havia semblat lògic en aquell moment no ho era tant. Farràs s'ha fet gran: en un equilibri impossible entre l'experiència i la confiança en un futur incert haurà d'encarar una darrera missió, la més difícil de totes: corregir els errors del passat.

Cap comentari:

Publica un comentari

Digues la teva