Pàgines

dimarts, 11 de febrer de 2020

Records del futur


Records del futur, de Siri Hustvedt. Edicions 62. Barcelona, 2019.

Siri Hustvedt, des que va publicar el seu primer llibre l'any 1982, Reading to you, ha anat consolidant la seva carrera com escriptora de forma imparable fins a arribar a un moment dolç de la seva vida laboral en el que, per fi, ja no se la coneix com a "dona de...", sinó pel que val ella mateixa com a escriptora. Prova d'això són les magnífiques Elegia per un americà (2008), L'estiu sense homes (2011) o Records del futur (2019).

I d'aquest últim vull parlar perquè Records del futur no és una novel·la a l'ús, sinó que està a mig camí del dietari, de l'autobiografia i de la novel·la. Però és la seva vida el que ens explica? Potser sí o potser no, la veritat és que ens és igual perquè el que ens interessa és el que - i com - ens ho explica.

En ell acompanyem la S. durant un any de la seva vida, des del moment que arriba a viure a Nova York procedent de Minnesota l'any 1978, ingènua, innocent i plena de somnis, fins que, un any més tard, ha crescut - o l'han fet créixer - i endurir-se.

I el millor de tot és que l'acompanyem amb la visió que té ella mateixa als 23 anys amb els diaris escrits en el moment i la visió, des d'una mirada adulta i madura, que té ella en l'actualitat del que li va passar durant aquell any i dels sentiments que li provocà i que encara conserva després de tants anys.

Per tot això el llibre és una delícia de llegir

Puntuació: ***** 


2 comentaris:

 1. Aquí el meu compromís de provar-ho amb aquesta autora que fa temps que sento anomenar i no he acabat mai de portar a casa. Només necessito saber que no és tan pesada com el seu home i li donaré una oportunitat segur.

  ResponElimina
  Respostes
  1. jajaja
   Home, en Paul Auster té llibres magnífics. Tot i que potser m'agrada més ella...

   Elimina

Digues la teva