Pàgines

dimecres, 2 de desembre de 2020

Una llampada viva. Fars i farolers menorquins


Una llampada viva. Fars i farolers menorquins. Raquel Iniesta i Benedicto. Cova de palla, 41. Institut Menorquí d'Estudis, 2020

Si t'agraden els fars i estimes Menorca, aquest és el teu llibre. Un repàs interessantissim pels 7 fars de Menorca de la mà dels seus farolers actuals o antics.

El que podria ser a priori un llibre molt específic per a un públic concret és en realitat un llibre molt amè i molt interessant que ens acosta a la realitat actual d'uns edificis que, per molt integrats en el paisatge que els tinguem, són uns grans desconeguts. El mateix passa amb els farolers i la seva professió. Algú sap què fa un faroler a part de tenir cura del far? No? Doncs aquí ho descobriràs i aprendràs un munt de coses que t'aproparan a aquesta professió en perill d'extinció i a uns edificis que són molt més que un punt de llum per a la navegació marítima, són un patrimoni de tots i totes, tan els de Menorca com els de la resta de Balears, de Catalunya o de tot el món. No els podem deixar perdre. Com seria la nostra costa sense aquests referents? No seria més trista? Us imagineu el Cap de Creus sense el far? No trobaríeu a faltar el far de Sant Sebastià o el de les Medes? Segur que sí.

Aquest treball, com he dit, és molt amè i interessant, molt ben tractat per la seva autora que es queda en un segon pla per donar veu als vertaders protagonistes. Només la darrera part se'm va fer una mica pesada, però s'entèn que estigui inclosa en el text pel tipus de treball que és, que ha de tenir un apartat més tècnic. De totes maneres aquesta és una part molt petita del llibre, el gran gruix es gaudeix molt.

Puntuació: *****

Que n'opines tu?

Deixa el teu comentari aquí sota! 👇


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva